Apple pie podle maminky
Moje maminka má spoustu kladných vlastností a dokonce i já musím přiznat, že pečení jí jde. I když její nejoblíbenější činností zrovna není.
Této jablečné buchtě jsem dala jenom trošku jiný háv a voilá, myslím, že lepší apple pie byste na světě nenašli.
Všichni, kdo ji znají, ji naprosto zbožňují. Teď mám na mysli koláč, ale maminky se toto tvrzení dozajista týká taky.
Vyzkoušejte si koláč upéct a vsadím se, že nevydrží ani den.
Na těsto budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 1 máslo
- 1 vajíčko
- 3 lžíce mléka
- 3 lžíce pískového cukru
- špetku soli
Na náplň budeme potřebovat:
- 2 kg oloupaných jablek nakrájených na měsíčky
- 2 vanilkové pudingy
- 12 lžic pískového cukru
Postup:
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady a hnětením vypracujeme vláčné těsto, které dáme na hodinu odpočinout do ledničky.
Těsto rozdělíme na dvě půlky, z nichž vyválíme pláty. Prvním plátem vyklademe formu - nemusíme se vůbec bát, když se těsto potrhá, použijeme záplatovací systém - menšími kousky těsta zalepíme vzniklé díry.
Jablka, pudingy a cukr smícháme dohromady a nasypeme na připravené těsto. Na jablka položíme druhý vyválený plát těsta. (Jestli vám přijde, že je jablek nějak moc, tak čím víc, tím líp. Jablka se hodně spečou a my chceme mít náplně co nejvíce).
Koláč před pečením pomašlujeme vajíčkem a dáme do předem předehřáté trouby. Pečeme asi na 180°C zhruba 40 minut, než nám pie krásně nezezlátne.
Hotový pie necháme vychladnout a před podáváním posypeme cukrem.
ČAUKIMŇAUKI
0 komentářů
Děkuji za Váš komentář!