Dort alá black forest cake
Není čas ztrácet čas. Proto peču dort (haha).
Měla jsem v ledničce šlehačku a lesní ovoce - tak co udělat? Moje volba byla jasná.
Jestli milujete bobulové plody tak jako já, určitě neváhejte.
PS: Jeníčku, doufám, že až se vrátím domů, tak ho alespoň půlka nebude!
Na korpus budeme potřebovat:
- 4 vajíčka
- 250 g polohrubé mouky
- 10 lžic vařící vody
- 150 g moučkového cukru
- 3 lžíce kvalitního kakaa
Postup:
Z bílků a špetky soli vytvoříme tuhý sníh. Mezitím ve vedlejší míse spojíme žloutky s cukrem a šleháme do pěny. Přidáme vařící vodu a šleháme tak dlouho, dokud směs úplně nezbělá. Poté přidáme prosátou mouku a kakao a opět promícháme. Do tohoto těsta zlehka vpracujeme vyšlehaný sníh. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme asi 50 minut na asi 180°C. Korpus je lepší si připravit den předem a nechat jej odležet.
Na krém je třeba:
- 250 ml smetany
- 200 g ricotty nebo mascarpone
- 3 lžíce moučkového cukru
+
- marmeláda z lesního ovoce
- čokoláda
- lesní ovoce
- máta na ozdobu
Postup:
Vyšleháme šlehačku na nejvyšší obrátky asi pět minut. Poté jemně vmísíme ricottu i cukr a celou směs necháme v ledničce asi na hodinu odležet.
Sestavení dortu:
Dort nakrájíme na tři části. Spodní díl bohatě pomažeme marmeládou z lesního ovoce, na to dáme krém a přiklopíme dalším dílem. Tento proces opakujeme i se zbylými dvěma díly. Nakonec vrchní část poklademe lesním ovocem. Posypeme nastrouhanou čokoládou a ozdobíme mátou.
Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI
0 komentářů
Děkuji za Váš komentář!