Dort alá black forest cake

By 3:01

Není čas ztrácet čas. Proto peču dort (haha).

Měla jsem v ledničce šlehačku a lesní ovoce - tak co udělat? Moje volba byla jasná. 
Jestli milujete bobulové plody tak jako já, určitě neváhejte. 

PS: Jeníčku, doufám, že až se vrátím domů, tak ho alespoň půlka nebude! 


Na korpus budeme potřebovat: 
  • 4 vajíčka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 10 lžic vařící vody
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 lžíce kvalitního kakaa
Postup: 

Z bílků a špetky soli vytvoříme tuhý sníh. Mezitím ve vedlejší míse spojíme žloutky s cukrem a šleháme do pěny. Přidáme vařící vodu a šleháme tak dlouho, dokud směs úplně nezbělá. Poté přidáme prosátou mouku a kakao a opět promícháme. Do tohoto těsta zlehka vpracujeme vyšlehaný sníh. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme asi 50 minut na asi 180°C. Korpus je lepší si připravit den předem a nechat jej odležet.



Na krém je třeba:
  • 250 ml smetany
  • 200 g ricotty nebo mascarpone
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • marmeláda z lesního ovoce
  • čokoláda
  • lesní ovoce
  • máta na ozdobu
Postup:

Vyšleháme šlehačku na nejvyšší obrátky asi pět minut. Poté jemně vmísíme ricottu i cukr a celou směs necháme v ledničce asi na hodinu odležet.

Sestavení dortu:

Dort nakrájíme na tři části. Spodní díl bohatě pomažeme marmeládou z lesního ovoce, na to dáme krém a přiklopíme dalším dílem. Tento proces opakujeme i se zbylými dvěma díly. Nakonec vrchní část poklademe lesním ovocem. Posypeme nastrouhanou čokoládou a ozdobíme mátou. 


Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI

0 komentářů

Děkuji za Váš komentář!