Čokoládové cupcaky
Říkala jsem si, že jeden neúspěch mě od pečení cupcaků přece neodradí. Snad jednou někde jinde někdo ocení to, co mě baví a co si myslím, že mi jde. A mě prostě baví vyrábět cupcaky na všechny možné způsoby.
Nevím proč, ale tyhle mají všichni nejradši. (Ti, kdo nemají rádi čokoládu, by asi nesouhlasili). Jeníček jim říká "mňaufinky", takže na nich snad vážně něco bude.
Musím se Vám svěřit, že na kolejích nemáme troubu. Avšak díky mým milovaným rodičům jsem hrdým vlastníkem remosky - a věřte nevěřte, i v ní se dá péct! (Přestože nemůžu nijak kontrolovat teplotu).
Možná Vám to bude připadat zvláštní, ale po mamce jsem zdědila (nejen) jednu špatnou vlastnost - při pečení nikdy nic nevážím. Přemýšlela jsem, jak to tedy udělat, a nenapadlo mě nic kreativnějšího, než recept naměřit pomocí hrníčku. Snad doma taky jeden máte! (Ten můj má asi 250 ml).
PS: Už se těším, až si dám po obědě jeden "mňaufinek" ke kávě.
Na 16 těchto čokoládových cupcaků budeme potřebovat:
Na těsto:
- 3 vejce
- 2/3 hrnku cukru (používám krystal)
- 1/3 hrnku rozpuštěného másla (chceme-li levnější variantu, dobře poslouží i olej)
- 1/3 hrnku mléka (namísto mléka můžeme použít i obyčejnou vodu)
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 vrchovaté polévkové lžíce kakaa
- prášek do pečiva a špetka soli
- ořechy (dneska jsem použila vlašské, ale stejně dobře poslouží jakékoli)
- půlku másla (tedy asi 125 g)
- stejné množství nutely
Postup je jednoduchý:
0 komentářů
Děkuji za Váš komentář!