Medová žebírka a coleslaw

By 7:29

To byl teda týden! A další přede mnou. Už se nemůžu dočkat. Každý den vstanu, jdu do školy, ze školy do práce a z práce přijdu tak utahaná, že hnedka odpadnu.
Proto si myslím, že jsem si dnešní oběd snad tak nějak trošku i zasloužila.
Miluju maso, když je připraveno s láskou - a já do těchto žebírek dala tolik lásky, že byly vážně k pomilování. A coleslaw? K žebírkům se skvělé hodí + chcete-li svého kluka naučit jíst saláty, jděte na to přes coleslaw! Věřte mi, zabere to.

Tak hurá na věc!



Na medová žebírka pro dva budeme potřebovat:

  • dvě vepřová žebírka (zkuste někdy večer zajít do výprodeje v Marks and Spencer, seženete je i za 32 korun)
  • 1 cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 lžíci worcestrové omáčky
  • půl lžičky mletého čili
  • sůl a pepř
Postup:

Žebírka nejdříve nakrájíme na jednotlivé porce (podél kosti) a zlehka osolíme a opepříme. Vytvoříme si marinádu z oleje, medu, hořčice, sójové omáčky, worcestrové omáčky, čili a prolisovaného česneku. 
Asi jednu třetinu marinády si dáme stranou a ve zbylé naložíme žebra alespoň na 3 hodiny. 
Marinovaná žebra dáme péct v pekáčku do předem vyhřáté trouby. Kolem žebírek na dno pekáčku naházíme nakrájenou cibuli na větší kousky a lehce podlijeme vodou. Pečeme asi hodinu, poté přelijeme žebírka zbytkem medové marinády. Pečeme asi ještě další půl hodiny až hodinu, dokud marináda nezkaramelizuje a maso se téměř nerozpadá. 



Na coleslaw pro dva budeme potřebovat:
  • 3 střední mrkve
  • bílé zelí (já dávám zhruba stejné množství jako mrkve)
  • půlku větší červené cibule
  • lžíci majonézy
  • lžíci smetany
  • lžičku hořčice
  • lžíci octu
  • půl lžíce cukru
  • sůl a pepř
Postup je následující:

Nastrouháme si mrkev a zelí nakrouháme na tenoučké plátky. Když nakrouháme zelí, promneme ho v rukách - tak nám krásně zkřehne. Nakrájíme si nadrobno půlku červené cibule. Vše dáme do mísy a promícháme. 
Zálivku si připravíme z majonézy, smetany, hořčice a dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Každý podle své chuti. 
Zeleninu promícháme se zálivkou a máme hotovo.


Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI

0 komentářů

Děkuji za Váš komentář!