Mrkvová bábovka

By 13:51

Co rychlého upéct, když Vám odpoledne přijde návštěva a Vy doma téměř nic nemáte? Odpovědí je bábovka. V naší rodině je právě bábovka asi nejčastějším dezertem vůbec. Nechci, aby to vyznělo, že jsme s mamkou líné - ale bábovka je prostě rychlá, levná, nenáročná na přípravu a chutná vždycky skvěle. Já ráda zkouším i bábovku něčím vylepšit.

PS: Tahle kráska nepřežila dnešní odpoledne.



Na jednu bábovku budeme potřebovat:
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 100 ml mléka
  • prášek do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1 rozmačkaný banán
  • 2 na jemno nastrouhané mrkve
  • 2 plné hrsti nakrájených ořechů podle našeho výběru
  • špetku soli
Postup je následující:

Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse si žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme máslo a mléko a jemně smícháme. Poté do směsi přesejeme mouku, prášek do pečiva a kakao a opět zamícháme. 

Do této směsi nasypeme nastrouhanou mrkev, přidáme rozmačkaný banán a ořechy.
Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme buďto moukou, strouhankou nebo kokosem, aby se nám k ní těsto nepřilepilo. Takto připravenou formu naplníme těstem.
Bábovku pečeme na 180°C asi 30 - 40 minut.

Necháme vychladnout a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI

0 komentářů

Děkuji za Váš komentář!