Borůvkovo-mandlové muffiny

By 9:24

Taky milujete borůvky? A věděli jste, že borůvky by měly fungovat jako přirozený regulátor cukru v krvi? Což zní v tomto případě asi trošku paradoxně, když jsou muffiny sladké.

Podle mé neochvějné logiky by to třeba mohlo fungovat tak, že se cukr s borůvkami navzájem vyruší a vy v konečném důsledku jakoby jste nejedli nic.

Kéžby.


Na 6 těchto obřích muffinů budeme potřebovat: 
  • hrnek hladké mouky
  • půl hrnku plátkových mandlí
  • půl hrnku cukru nebo ve zdravější verzi agáve sirupu
  • krabičku borůvek
  • dvě vejce
  • jeden bílý jogurt
  • půl hrnku slunečnicového oleje
  • jeden prášek na pečení 
  • citronová kůra z jednoho citrónu
+ moučkový cukr na posypání, borůvkovou marmeládu a zakysanou smetanu na podávání

Postup:

Takže já jsem je dělala jako vždy - bílky si vyšlehala bokem, v jiné míse spojila dohromady žloutky s olejem, jogurtem a cukrem, do této směsi prosela mouku a prášek na pečení. Nakonec zlehka přimíchala bílky, kůru z citrónu a mandle.
Jestli nemáte čas a chuť, tak ale určitě můžete smíchat v jedné míse všechno tekuté, v druhé vše sypké, a pak spojit dohromady. Sice těsto nebude tak nadýchané, ale k jídlu bude.
Do košíčků na muffiny nejprve nalijeme trošku těsta, pak poklademe borůvky, zase těsto a navrch zase borůvky. Horní vrstvu borůvek do těsta lehce zamáčkneme a celý vršek ještě posypeme plátky mandlí.
Pečeme na 180°C asi 30 minut.

Nakonec muffiny po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem. 
Jsou vynikající s borůvkovou marmeládou a zakysanou smetanou, zkuste si je takhle dát někdy na snídani! 


Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI

0 komentářů

Děkuji za Váš komentář!