Borůvkovo-mandlové muffiny
Taky milujete borůvky? A věděli jste, že borůvky by měly fungovat jako přirozený regulátor cukru v krvi? Což zní v tomto případě asi trošku paradoxně, když jsou muffiny sladké.
Podle mé neochvějné logiky by to třeba mohlo fungovat tak, že se cukr s borůvkami navzájem vyruší a vy v konečném důsledku jakoby jste nejedli nic.
Kéžby.
Na 6 těchto obřích muffinů budeme potřebovat:
- hrnek hladké mouky
- půl hrnku plátkových mandlí
- půl hrnku cukru nebo ve zdravější verzi agáve sirupu
- krabičku borůvek
- dvě vejce
- jeden bílý jogurt
- půl hrnku slunečnicového oleje
- jeden prášek na pečení
- citronová kůra z jednoho citrónu
+ moučkový cukr na posypání, borůvkovou marmeládu a zakysanou smetanu na podávání
Postup:
Takže já jsem je dělala jako vždy - bílky si vyšlehala bokem, v jiné míse spojila dohromady žloutky s olejem, jogurtem a cukrem, do této směsi prosela mouku a prášek na pečení. Nakonec zlehka přimíchala bílky, kůru z citrónu a mandle.
Jestli nemáte čas a chuť, tak ale určitě můžete smíchat v jedné míse všechno tekuté, v druhé vše sypké, a pak spojit dohromady. Sice těsto nebude tak nadýchané, ale k jídlu bude.
Do košíčků na muffiny nejprve nalijeme trošku těsta, pak poklademe borůvky, zase těsto a navrch zase borůvky. Horní vrstvu borůvek do těsta lehce zamáčkneme a celý vršek ještě posypeme plátky mandlí.
Pečeme na 180°C asi 30 minut.
Nakonec muffiny po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.
Jsou vynikající s borůvkovou marmeládou a zakysanou smetanou, zkuste si je takhle dát někdy na snídani!
Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI
0 komentářů
Děkuji za Váš komentář!