Hummus z červené řepy
Hummus z červené řepy je snad ještě lepší než ten obyčejný. A to jsem si vážně upřímně myslela, že žádný lepší být nemůže.
Když si ho dáte s opečenou bagetou a domácím bylinkovým máslem, máte nejlepší nejzdravější večeři na světě.
Moji vrchní ochutnávači vypadali, že si vážně pošmákli. Tak jim budu věřit.
Na hummus budeme potřebovat:
- 250 g cizrny v láku
- 250 g červené řepy
- 1 lžičku mletého římského kmínu
- šťávu asi z půlky citrónu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci tahini pasty
- 1 - 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup:
Dáme si předehřát troubu asi na 180°C. Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Tyto kousky zabalíme do alobalu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme asi hodinu, dokud není řepu měkká. Necháme vychladnout.
Cizrnu opláchneme a necháme okapat přebytečnou vodu. Dáme do mísy, přidáme řepu a ostatní ingredience a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Ochutnáme a dochutíme ještě podle své chuti - já určitě přidávám ještě šťávu i z druhé půlky citrónu.
Necháme odpočinout v ledničce alespoň hodinu.
Podáváme s opečenými bagetami a bylinkovým máslem. To si připravíme tak, že smícháme změklé máslo s dvěma stroužky česneku a nadrobno nakrájenými bylinkami dle našeho výběru a dochutíme solí a pepřem.
Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI
ČAUKIMŇAUKI
0 komentářů
Děkuji za Váš komentář!