Hummus z červené řepy

By 11:50

Hummus z červené řepy je snad ještě lepší než ten obyčejný. A to jsem si vážně upřímně myslela, že žádný lepší být nemůže. 
Když si ho dáte s opečenou bagetou a domácím bylinkovým máslem, máte nejlepší nejzdravější večeři na světě.

Moji vrchní ochutnávači vypadali, že si vážně pošmákli. Tak jim budu věřit.


Na hummus budeme potřebovat:

  • 250 g cizrny v láku
  • 250 g červené řepy
  • 1 lžičku mletého římského kmínu
  • šťávu asi z půlky citrónu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci tahini pasty
  • 1 - 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
Postup:

Dáme si předehřát troubu asi na 180°C. Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Tyto kousky zabalíme do alobalu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme asi hodinu, dokud není řepu měkká. Necháme vychladnout.
Cizrnu opláchneme a necháme okapat přebytečnou vodu. Dáme do mísy, přidáme řepu a ostatní ingredience a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Ochutnáme a dochutíme ještě podle své chuti - já určitě přidávám ještě šťávu i z druhé půlky citrónu.
Necháme odpočinout v ledničce alespoň hodinu.

Podáváme s opečenými bagetami a bylinkovým máslem. To si připravíme tak, že smícháme změklé máslo s dvěma stroužky česneku a nadrobno nakrájenými bylinkami dle našeho výběru a dochutíme solí a pepřem.




Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI

0 komentářů

Děkuji za Váš komentář!