Čočkový krém se slaninou
Jsem na víkend doma a naši tady zase nejsou. Už si to začínám brát osobně.
Včera jsem proto byla jako jediný zástupce našeho klanu (pokud nepočítám babičku) na oslavě bratránkových třicetin. Jsem nacpaná ještě doteď, a proto nemá cenu vyvařovat něco složitějšího než polévku.
Dneska je jeden z těch podzimních dnů, které miluju. Až mě mrzí, že musím zase nazpět do Prahy.
Čočka a slanina? Nejvhodnější kombinace pro takový den!
Na hrnec čočkového krému budeme potřebovat:
- 300 g anglické slaniny
- 500 g červené čočky
- 2 střední cibule
- olivový olej
- pár snítek rozmarýnu
- sůl a pepř
Postup je vážně snadný:
Nejdříve si na malé pánvi na sucho necháme seškvařit pár plátků na nudličky nakrájené slaniny, které využijeme až nakonec.
Do velkého hrnce hodíme zbytek pokrájené slaniny s troškou olivového oleje a necháme chvíli restovat, aby se nám i ze slaniny vyškvařil tuk. Až slanina začíná být lehce křupavá, tak přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přihodíme propláchnutou čočku a zalijeme vodou asi tak tři centimetry nad ni.
Vaříme asi patnáct minut. Mezitím nám čočka krásně nabobtná. Pak vše osolíme a opepříme, přihodíme pár snítek rozmarýnu a celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem.
Podáváme s plátky opečené slaniny a snítky rozmarýnu.
Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI
ČAUKIMŇAUKI
0 komentářů
Děkuji za Váš komentář!