Citrónové rizoto a kuřecí stehýnka na rozmarýnu
Ano, citrónové rizoto je pro mě hlavní hvězdou tohoto jídla. Poprvé jsem ho vyzkoušela v Anglii a musím říct, že mi učarovalo. Jeníček říkal, že to není až tak dobré a že to je přesně něco, co by vymysleli jenom Angličani. No věřte mi, jako hranolky s octem to vážně nechutná.
Vlastně bych k tomu to kuře ani nepotřebovala, ale občas je dobré dát si proteiny, ne?
Na dvě porce budeme potřebovat:
- 6 stehýnek zbavených kosti
- hrneček rýže druhu arborio
- 200 gramů cukrového hrášku (já použila zmražený)
- hrst parmazánu
- jeden litr zeleninového vývaru
- šťávu a kůru z jednoho citronu
- cibuli
- pár snítek rozmarýnu
- máslo
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup je následující:
Asi na lžíci másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku než zesklovatí. Přidáme k ní rýži a chvilku restujeme společně. Zalijeme zeleninovým vývarem a deset minut necháme probublávat na nízkém ohni za občasného promíchání. Zhruba v polovině vaření přihodíme k rýži hrášek.
Mezitím si dáme rozehřát olivový olej na pánev. Kuřecí maso osolíme a opepříme z obou stran a vložíme jej do pánve. Přihodíme pár snítek rozmarýnu a restujeme z každé strany asi pět minut. Kuře musí být krásně opečené a vevnitř nesmí být syrové.
Poté do rizota přidáme citrónovou šťávu a kůru a taky parmazán a dobře promícháme.
A je to.
Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI
0 komentářů
Děkuji za Váš komentář!