Chai chai

By 13:12

Vím, že uvařit čaj není až tak velké umění. Ale chai chai je pro mě sám o sobě uměním.
Poprvé jsem ho vyzkoušela na vánočních trzích ve Vídni a hned jsem se do něj zamilovala.
Miluju tu kořeněnou chuť a právě přišel čas na to, abych ho vyzkoušela udělat sama.

Jak se takový čas pozná? Že je venku vážně zima a vy potřebujete něco dobrého, teplého a v neposlední řadě voňavého na zahřátí.

Navíc jsme měli na víkend návštěvu a té moc chutnal! Prý.


Na jednu konvičku budeme potřebovat:
  • 2 sáčky černého čaje 
  • jednu celou skořici
  • dvě hvězdičky badyánu
  • čtyři hřebíčky
  • čtyři semínka anýzu
  • dvě kuličky pepře
  • zázvor velikosti palce
  • třtinový cukr a mléko nebo smetana na dochucení
Postup:

Do hrnce vložíme oloupaný kus zázvoru a všechno ostatní koření a dáme vařit asi tak na 15 - 20 minut.
Mezitím si do konvičky připravíme černý čaj.
Jakmile náš vývar z koření dostává pěknou zlatavou barvu, přilijeme jej do konvičky k černému čaji.
Dochutíme cukrem a mlékem a je to! 

Dobrou chuť! 
ČAUKIMŇAUKI

2 komentářů

Děkuji za Váš komentář!