Chai chai
Vím, že uvařit čaj není až tak velké umění. Ale chai chai je pro mě sám o sobě uměním.
Poprvé jsem ho vyzkoušela na vánočních trzích ve Vídni a hned jsem se do něj zamilovala.
Miluju tu kořeněnou chuť a právě přišel čas na to, abych ho vyzkoušela udělat sama.
Jak se takový čas pozná? Že je venku vážně zima a vy potřebujete něco dobrého, teplého a v neposlední řadě voňavého na zahřátí.
Navíc jsme měli na víkend návštěvu a té moc chutnal! Prý.
Na jednu konvičku budeme potřebovat:
- 2 sáčky černého čaje
- jednu celou skořici
- dvě hvězdičky badyánu
- čtyři hřebíčky
- čtyři semínka anýzu
- dvě kuličky pepře
- zázvor velikosti palce
- třtinový cukr a mléko nebo smetana na dochucení
Postup:
Do hrnce vložíme oloupaný kus zázvoru a všechno ostatní koření a dáme vařit asi tak na 15 - 20 minut.
Mezitím si do konvičky připravíme černý čaj.
Jakmile náš vývar z koření dostává pěknou zlatavou barvu, přilijeme jej do konvičky k černému čaji.
Dochutíme cukrem a mlékem a je to!
Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI
2 komentářů
Aojda :)
OdpovědětVymazatA je to něco podobného jako Yogi? :) Nechce se mi gůglit :D
Joo, je to ňamka! :D
OdpovědětVymazatDěkuji za Váš komentář!