Bůček na jablkách a bramborové placičky
Už odmalička mi neustále někdo opakuje, že bych měla zhubnout. Měla bych být hubenější a tím podle mnohých i zdravější a šťastnější.
Všechny moje kamarádky jsou hubené. Krásné a hubené. Ale nevím, jestli jsou o tolik zdravější a šťastnější než já.
A i přes veškeré mé snahy jsem žádná ta kila navíc nikdy neshodila a obávám se, že se tak ani nikdy nestane. A přesto, já jsem krásná, HEČ. (Haha).
A jestli Vám někdy taky někdo v životě říkal, že byste měli být jiní, než vlastně jste...kašlete na to, dejte si bůček! :D
Na bůček budeme potřebovat:
- kvalitní bůček
- 2 střední cibule
- 2 červená jablka
- černé pivo
- sklenku vody
- rozmarýn
- tymián
- kmín
- sůl a pepř
Postup:
Bůček na vrchní straně několikrát nařízneme. Celý jej osolíme a opepříme a do zářezů nacpeme kmín.
Cibule oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli dáme naspod remosky nebo pekáčku, položíme na ni rozmarýn s tymiánem a navrch dáme bůček.
Jablka nakrájíme na čtvrtky a přihodíme k bůčku.
Celou tuhle nádheru zalijeme pivem a sklenkou vody.
Pečeme na 200°C zhruba 3 hodiny, dokud bůček není dokonale udělaný a krásně křupavý.
Na placičky budeme potřebovat:
- 500 g brambor
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- máslo
- 1 stroužek česneku
Postup:
Den předem si předvaříme brambory ve slupce.
Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Do mísy k nim přidáme mouku, vejce a vše dobře osolíme. Zapracujeme těsto.
Pomocí dlaní tvarujeme placičky, které nasucho uděláme na pánvi - z každé strany asi tak 3 minuty.
Máslo rozehřejeme a smícháme s utřeným česnekem. Hotové placičky pomažeme z obou stran touto směsí a máme hotovo!
Dobrou chuť!
ČAUKIMŇAUKI
ČAUKIMŇAUKI
1 komentářů
"A žereš bůček?.. NE? No tak to se nediv, že je všechno na hovno!"
OdpovědětVymazatDěkuji za Váš komentář!