Pusinky
Dneska jsem přijela nakrátko zase zpátky domů. Užívám si poslední chvilky nicnedělání, než mi příští týden začne koloběh práce a školy. Doma je vždy skvěle, i když maminka se už očividně těší, až zase odjedu. Ale hlavně - doma je trouba! Takže můžu upéct něco, u čeho zvládnu ovlivnit teplotu. (Hurá)!
Z tohoto důvodu jsem se rozhodla upéct pusinky. Nikdy jsem jim nepřikládala nějaký zvláštní význam. Vždycky mi přišly obyčejné a tak nějak jsem je měla spojené jenom s Vánocemi. Ale když jsem byla tohle léto v Anglii, můj pohled na ně se výrazně změnil. Hned první večer jsme dostali tamní dezert zvaný "Eton mess" pojmenovaný podle Eton College. Je to směs rozdrolených pusinek, tuhé šlehačky, jahod a jahodové šťávy a je to nepopsatelná dobrota!
Já se ale rozhodla udělat malinko sofistikovanější verzi, aby to nevypadalo až jako takový "mess".
PS: Víte jak se řeknou pusinky anglicky? MERINGUES. No nezní to mnohem líp?
Na zrhuba 16 těchto pusinek budeme potřebovat:
- 5 bílků
- 400 g cukru moučka
- špetku soli
0 komentářů
Děkuji za Váš komentář!